Matematik

Opgave

15. marts 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Da jeg tror, at min gamle tråd er bleve misforstået og "glemt" opretter jeg den lige igen. Er der ikke nogen, der vil hjælpe mig med opg. 15? Den sidste opgave i linket!

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatA-stx-06122013.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når jeg downloder det sæt fra uvm.dk i dag går det i koks. Måske kan du kort formulere, hvad opgaven går ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg fik downloadet opgavesættet på anden vis. Det drejer sig i Opgave 15 om funktionen

      f(x) = -x2 + 3x - 2 .

Det oplyses, at grafen for f(x) har netop to tangenter t1 og t2 , der går gennem punktet (0,0). Man skal bestemme en ligning for hver af de to tangenter.

Benyt tangentligningen

        y = f '(x0)·(x - x0) + f(x0) .

At tangenten går gennem (0,0) betyder så at

        0 = -f '(x0)·x0 + f(x0) .

Løs nu denne ligning med den aktuelle funktion for at finde de mulige røringspunkter.


Svar #3
15. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Mange tusinde tak, men hvad man gør man derefter? Skal man så bare indsætte disse x-værdier som x0 i tangentens ligning?


Svar #4
15. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Én af x-værdierne skal jo være negative, men begge mine bliver positive?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du spørger om dine værdier er positive? Vis dine mellemregninger.

Svar #6
15. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Jeg får to positive værdier for x, men den ene tangent tangere jo grafen i 3. kvadrant, så den ene x-værdi på jo være negativ, ikke? Det er lidt svært at vise mellemregninger her, da jeg har brugt et regneprogram (Maple). Men jeg har fået x-værdierne til ca. 0,42 og 1,58


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så svært er det da ikke at skrive her. Der er endda en fin ligningshjælper nu

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen, der skal løses, er en simpel 2.-gradsligning hvor leddet af 1. grad er 0.

Svar #9
16. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Tak :-D


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.