Fysik

Maksimal spænding og effektiv spænding

16. marts 2014 af plotter65 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen 

Hvad er maksimal spænding og effektiv spænding?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af mathon

  Vekselspændingen varierer jo med tiden

                                     u(t) = U_{max}\cdot \sin\left ( \omega t+\varphi _o \right )

  Til sammenligning beregner man en jævnspænding med samme effekt som vekselspændingen.
  Denne jævnspænding kaldes tidsmiddelværdien eller effektivværdien Ueff.

  Sammenhængen er:

                                            \large\ U_{max} = \sqrt{2}\cdot U_{eff}

                                            \large\ U_{eff} = \frac{U_{max}}{\sqrt{2}}

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Middelværdien ≠ effektivværdien  for en sinusformet spænding:

Ueff ≈ 1,11*Umid .

Umid = 1/(2π) * 0 abs( U(t) ) dt


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2014 af mathon

korrektion:

Vekselspændingen varierer jo med tiden

                                     u(t) = U_{max}\cdot \sin\left ( \omega t+\varphi _o \right )

  Til sammenligning beregner man en jævnspænding med samme effekt som vekselspændingen.
  Denne jævnspænding kaldes effektivværdien Ueff.

  Sammenhængen er:

                                            \large\ U_{max} = \sqrt{2}\cdot U_{eff}

                                            \large\ U_{eff} = \frac{U_{max}}{\sqrt{2}}


Skriv et svar til: Maksimal spænding og effektiv spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.