Matematik

hjælp. Verdens produktion af zink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen : y= b*e^(k*t)

16. marts 2014 af Mi90Mpl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Verdens produktion af zink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen : 
y= b*e^(k*t) 

hvor y er verdensproduktionen af zink (målt i megaton ), og t er antal år efter 1900. 
I 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40 megaton 
I 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0 megaton. 

a)Bestem tallet b og k. 
jeg er i tvivl om jeg kan regne den som 2ligning med 2 ubekendte 
har prøvet ved at sige

(7,0/0,40)= (b*e^(k*90))/( b*e^(k*0))
og så fået word mat til at regne
k=0,03180223

og der efter har jeg indsat 

i ligningen 7,0=(b*e^(0,03180223*90))

der får jeg det til at blive b=0,4000001

og synes virkelig at det lyder mærkeligt ?

nogen der vil være flinke lige at fortælle om det er helt a helvede til eller evt kunne komme med et hint.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2014 af peter lind

Metoden er rigtig. b=0,4 at du får lidt større skyldes regneunøjagtigheder. En lommeregner regner kun med et begrænset antal cifre


Skriv et svar til: hjælp. Verdens produktion af zink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen : y= b*e^(k*t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.