Matematik

find x værdien for 50=x/(100-x)*100. x=?

17. marts 2014 af jenerboii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej Studieportalen.

50=x/(100-x)*100

jeg ved at x er =33.333333.. men hvis nu jeg ikke havde en ligning at læse det ud fra, hvordan skulle jeg så finde frem til det her resultat??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af PeterValberg

50=x/(100-x)*100

dividér begge sider med 100
multiplicer begge sider med (100-x)
Addér 0,5x på begge sider
divider begge sider med 1,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. marts 2014 af jenerboii (Slettet)

mange tak for svaret :) 

2 ting:

hvor kommer 0,5x fra det kan jeg ikke lige se, mig ud af.
 

og resultatet bliver =33 og ikke 33,33... som det gerne skulle gøre. eller det kan også være at det bare er mig der ikke kan regne det rigtig ud??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af PeterValberg

50=\frac{x}{100-x}\cdot 100\quad (x\neq100)

\frac{50}{100}=\frac{x}{100-x}

0,5\cdot(100-x)=x

50-0,5x=x

50=1,5x

x=\frac{50}{1,5}=\;_\cdots

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. marts 2014 af jenerboii (Slettet)

tusind tak hjælpen Peter Valberg :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2014 af PeterValberg

resultatet bliver:

x=\frac{50}{1,5}=33,\overline{3}

eller skrevet som blandet tal:

x=\frac{50}{1,5}=\frac{500}{15}=33\tfrac13

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: find x værdien for 50=x/(100-x)*100. x=?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.