Matematik

find tegnings målstoksforhold

17. marts 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

som overskriften hedder skal jeg finde tegningen målstoksforhold. Hvordan gør jeg lige det :/ 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af PeterValberg

Mål fx sidelængden på trekanten (Triangula) på tegningen og sæt det i forhold
til den opgivne sidelængde.

Lad os "lege" at du måler sidelængden til 12 cm på tegningen (120 cm i "virkeligheden")

målestoksforholdet er således.

12:120 = 1:10   (hvilket betyder at 1 cm på tegningen svarer til 10 cm i "virkeligheden)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2014 af SuneChr

Målestoksforhold  1 : 10  betyder, at alle længdemål på tegningen er  1/10  af de virkelige mål.
Dividér derfor målene med 10 og tegn bordene.
F.eks. Model Circula omkreds 480 cm.
Her skal radius r findes af  480 = 2·π·r  ⇒  r  = 480 / (2·π)  og dividér derefter r med 10 og tegn
det runde bord.


Svar #3
17. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

til svar 1

jeg måler den til 2,5 cm på tegningen, men når jeg dividere kommer talet 0,041667

hmm :/ så nu forstår jeg det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2014 af PeterValberg

Hvis 2,5 cm på tegningen svarer til 120 cm i "virkeligheden",
så er målestoksforholdet:

2,5:120

hvilket forkortes til:

1:48

altså 1 cm på tegningen svarer til 48 cm i "virkeligheden"

PS.: Har du målt rigtigt?, - hvis det var 2,4 cm i stedet for 2,5 så ville målestoksforholdet
       være 1:50, hvilket er en af standarderne indenfor målestoksforhold.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: find tegnings målstoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.