Matematik

Finde værdien for U? Hjælp!

17. marts 2014 af MetteOst (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et matematikproblem, jeg håber nogle af jer kan hjælpe med :)

Hvordan finder jeg ud af hvad U er nå 3,98=((kvadratdroden af U)+2,7):1,5

Jeg er med på at jeg først fjerner 2,7 på begge sider, så det bliver 1,28=kvadratroden af U:1,5

Men hvad så bagefter?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2014 af SuneChr

1)  Gang med 1,5 på begge sider.
2)  Træk 2,7 fra på begge sider.
3)  Kvadrér på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2014 af peter lind

1. gang ligningen med 1,5

2. træk 2,7 over på den anden side

3. kvadrer den fremkomne ligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2014 af mathon

                           3,98=\frac{\left (\sqrt{U} +2,7 \right )}{1,5}

                           \sqrt{U} =3,98\cdot 1,5-2,7

                            U =\left (3,98\cdot 1,5-2,7 \right )^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2014 af hesch (Slettet)

(√U + 2,7) / 1,5 = 3,98     =>

√U + 2,7 = 3,98 * 1,5      =>

√U = ( 3,98 * 1,5 ) - 2,7    =>

U  = ( ( 3,98 * 1,5 ) - 2,7 )2


Svar #5
17. marts 2014 af MetteOst (Slettet)

Aaah, ups, min fejl :) Tak allesammen :D


Skriv et svar til: Finde værdien for U? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.