Matematik

Funktionen f

18. marts 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave.
det jeg ikke forstår er at der står jeg skal løse ligningen f(x)=0

Skal der så stå 0=3x3-24x2+48x hvor jeg så isolere x??


Svar #1
18. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov her er den!


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-03-18 kl. 17.40.29.png

a) Faktoriser polynomiet og benyt nulreglen (hint: x er en fælles faktor i alle leddene).


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2014 af PeterValberg

Du har ikke vedhæftet, men hvis:

f(x)=3x^3-24x^2+48x

så skal du "bare" isolere x (brug nulreglen)

3x^3-24x^2+48x=0
x(3x^2-24x+48)=0
x=0\quad\vee\quad 3x^2-24x+48=0

så er det bare at løse den fremkomne andengradsligning
for at bestemme de sidste rødder (du ved allerede at x=0 er en rod)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men når jeg gør det så får jeg x= 0 V 16/7


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

2.-gradsligningen reduceres til

        x2 -8x +16 = 0 , dvs

        (x-4)2 = 0 .


Skriv et svar til: Funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.