Matematik

Differentiering

18. marts 2014 af lartpourlart (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentierer man udtrykket:

f(x)=x-2-x-4

Er i tvivl, når der er tale om en negativ potens, var den positiv, så ville det lyde som følgende:

f'(x)=2x-4x3

Hvordan er det lige, når den er negativ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2014 af mathon

                     \large \large\ f\: '(x)=-2x^{-3}+4x^{-5}


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den kendte formel

        (xn)' = n·xn-1

med hhv. n = -2 og n = -4 .


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.