Matematik

Omvendt funktion

19. marts 2014 af Pesly (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogen der kan hjælpe med at bestemme forskriften for den omvendte funktion f^-1af f(x)=x+1/8-2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er funktionen

        f(x) = (x+1) / (8-2x)    ?

Udtryk x ved y ved at benytte

        y = (x+1) / (8-2x) .

x som funktion af y er den omvendte funktion til f(x) .


Svar #2
19. marts 2014 af Pesly (Slettet)

Den er jeg med på men jeg kommer frem til en helt forkert løsning som på ingen måde passer til facit, så det ville være en stor hjælp hvis der var en der kunne guide mig igennem til resultatet,

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal isolere x .

        y = (x+1) / (8-2x) , x ≠ 4

        (8-2x)·y = x+1 ,

        8y = 2yx + x +1

        x(2y+1) = 8y-1

        x = (8y-1) / (2y+1)   , y ≠ -1/2 .


Svar #4
19. marts 2014 af Pesly (Slettet)

Tak det var en stor hjælp nu kan jeg se hvor mine fejl er.

Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.