Matematik

Ligning

19. marts 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

-2x2-9 =-3x2+16

Heeej sp

Hvordan løser jeg ovenstående ligning? Er virkelig blank, så jeg håber, der er nogen der har en let og overskuelig forklaring til regnestykket :):)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml leddene med x2 på venstre side og de rene tal på højre side og træk sammen. Løs så den fremkomne ligning i x2 .


Svar #2
19. marts 2014 af Egofaciens (Slettet)

-2x2-9 =-3x2+16

-2x2-3x2 = 16+9

-2x2-3x2 = 25

..................................................... Er det rigtigt nok indtil videre? - Hvis ja, hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Man skal lægge 3x2 til på hver side, ikke trække det fra.


Svar #4
19. marts 2014 af Egofaciens (Slettet)

Nåå ja !! Jeg havde helt overset, at der var et minus foran.. Dumt. Jeg prøver lige igen:

-2x2-9 =-3x2+16

-2x2+3x2 = 16+9+3x2

-2x2+3x2 = 25

1x2 = 25??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Løs så ligningen færdig. Find det eller de tal, hvis kvadrat er lig med 25 .


Svar #6
19. marts 2014 af Egofaciens (Slettet)

altså kvadratroden af 25 er vel 5.. er x = 5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Også x = -5 er en løsning.


Svar #8
19. marts 2014 af Egofaciens (Slettet)

Yessszzss, tak for at hjælpe mig med at løse, den ellers så uoverskuelige, ligning(en)! :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.