Fransk

Fransk stil!

19. marts 2014 af kat98 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Jeg skal skrive en kort tekst om sport og fritid. :)

Jeg kender ikke nogle der kan hjælpe mig med fransk, så jeg vil spørge om der er nogle der kan fransk, som vil læse det her igennem, og sige om jeg er helt galt på den? 

Je ne suis pas sportif, mais j'ai dansé quand j'étais plus jeune. J'ai essayé d'aimer beaucoup sports grené différente – faire du Chaval, et faire de tennis. Je n'utilise pas beaucoup de temps sur le sport. Parfois je vais au centre de remise en forme. Pendant mes loisirs J'aime faire du shopping à Copenhague, et aller dans les cafés avec mes copines. J'aime aussi parler sur tous les jours et aussi faire des gâteaux avec mes copines. Je visite souvent Espagne et j'aime nager dans la piscine. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af french doctor

Hej

Fin lille tekst.

Nedenfor er lidt feedback, du kan arbejde videre med.

Sincèrement

Thomas

Je ne suis pas sportif [Husk på fransk, at tillægsord, dvs. ord, man man sige "at være" foran (être på fransk), da har altid samme køn og tal som det, de siger noget om. Her er det tillægsordet "at være sportslig". Det siger noget om 'je' - altså dig, og da du er af hunkøn, skal tillægsordet også være det: Derfor sportive.], mais j'ai dansé quand j'étais plus jeune. J'ai essayé d'aimer beaucoup sports grené [Den formulering er helt i skoven - prøv at formulere det anderledes] différente – faire du Chaval [Tjek stavning. Hvorfor skriver du med stort C ?], et faire de ['at spille' hedder noget andet] tennis. Je n'utilise pas beaucoup de temps sur le sport. Parfois je vais au centre de remise en forme. Pendant mes loisirs J'aime faire du shopping à Copenhague, [Slet komma] et aller dans les cafés avec mes copines. J'aime aussi parler sur tous les jours [???] et aussi faire des gâteaux avec mes copines. Je visite souvent [Husk artikel] Espagne et j'aime nager dans la piscine. 

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
19. marts 2014 af kat98 (Slettet)

Hej Thomas, tak for hjælpen!

Jeg har kigget på det, og har nu rettet tingene.

Med hensyn til "J'ai essayéd'aimer beaucoup sports  grené" så forsøgte jeg at sige, at jeg har prøvet mange forskellige sportsgrene for at finde en, som passer til mig - men jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal formulere det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af french doctor

Hej

Heldigvis kan man altid sige tingene på flere forskellige måder.

Men der er ikke noget, der hedder "grené" på fransk - det er jo dansk med en accent :-)

Prøv at sige det på en anden måde, og husk: Korte, simple sætninger - og punktummer - er en sikker vej frem.

Når du har et nyt bud, skal jeg nok give feedback.

Bedste hilsner

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #4
19. marts 2014 af kat98 (Slettet)

Nu ser det så sådan her ud (Det er forresten ikke noget der skal afleveres og rettes, men læses højt - har det bare bedst med, at det er gramatatisk korrekt alligevel!)

Je ne suis pas sportive, mais j'ai dansé quand j'étais plus jeune. Je pense que le sport est ennuyeux. J'ai essayé d'aimer beaucoup sports différente – faire du cheval, et joue de tennis. Je n'utilise pas beaucoup de temps sur le sport. Parfois je vais au centre de remise en forme. Pendant mes loisirs J'aime faire du shopping à Copenhague et aller dans les cafés avec mes copines. J’aime aussi parler la vie de tous les jours et aussi faire des gâteaux avec mes copines. En été je visite souvent l’Espagne et j'aime nager dans la piscine. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2014 af french doctor

Her er nogle smårettelser

vh

Thomas

Je ne suis pas sportive, mais j'ai dansé quand j'étais plus jeune. Je pense que le sport est ennuyeux. J'ai essayé d'aimer [Slet] beaucoup [Indsæt: de] sports différente [At være forskellig = tillægsord = samme tal som "sports" = flertal = différents– faire du cheval, et joue de [Ret til: jouer au] tennis. Je n'utilise pas beaucoup de temps sur le sport. Parfois je vais au centre de remise en forme. Pendant mes loisirs J'aime faire du shopping à Copenhague et aller dans les cafés avec mes copines. J’aime aussi parler la vie de tous les jours [Slet og skriv bavarder = sludre] et aussi faire des gâteaux avec mes copines. En été je visite souvent l’Espagne et j'aime nager dans la piscine. 

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: Fransk stil!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.