Matematik

løs grafisk ligning ??

19. marts 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad betyder det ?? Jeg forstår virkelig ingenting.

Til højre ses grafen for  y = 2x2 – 4

a)     Løs grafisk ligningen:

        2x2 – 4 = 4

billedet af grafen går som en kurve.

Men hvad skal jeg så? skal jeg indsætte y linjen som er 4 og lave en lang linje og så derved finde de to skæringspunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn linien med ligningen y = 4 og bestem x-koordinaterne til skæringspunkterne mellem linien og parabelen.


Svar #2
19. marts 2014 af lottebc1 (Slettet)

så dvs. jeg skal skrive de to skæringspunkter? Altså på min graf ville det så være (-2,4) ( 2,4) eller hvordan man skriver det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man løser den givne ligning ved at bestemme x-koordinaterne til skæringspunkterne.


Skriv et svar til: løs grafisk ligning ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.