Matematik

Matematik

21. marts 2014 af Amuni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg koordinater for koordinaterne for to punkter, når jeg kender deres forskrifter? Jeg har en ide om, at man kan sætte de to forskrifter/ligninger lig med hinanden men hvad opnår jeg ved det og for jeg så de to punkter's koordinater som jeg så leder efter? 

- Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af PeterValberg

Hvis du mener det, jeg tror du mener, så drejer det sig om
at bestemme koordinaterne for skæringspunkter mellem
graferne for to funktioner, hvilket netop er det, du finder frem
til, hvis du sætter funktionsudtrykkene lig med hinanden.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. marts 2014 af Amuni (Slettet)

#1

Hvis du mener det, jeg tror du mener, så drejer det sig om
at bestemme koordinaterne for skæringspunkter mellem
graferne for to funktioner, hvilket netop er det, du finder frem
til, hvis du sætter funktionsudtrykkene lig med hinanden.

Får jeg så begge punkters koordinater? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af SuneChr

Du tænker sikkert på, at to funktioner
f (x)  og  g (x)   skærer hinanden i to punkter  (x1 ; y1)  og (x2 ; y2) .
Der vil gælde, at
y1  =  f (x1)  =  g (x1)    og
y2  =   f (x2)  =  g (x2)


Svar #4
21. marts 2014 af Amuni (Slettet)

#3

Du tæker sikkert på, at to funktioner
f (x)  og  g (x)   skærer hinanden i to punkter  (x1 ; y1)  og (x2 : y2) .
Der vil gælde, at
y1  =  f (x1)  =  g (x1)    og
y2  =   f (x2)  =  g (x2)

Det er præcis det jeg mente. Men den opgave jeg sidder med, er funktioners forskrift givet men skæringerne i punkterne's koordinater er ukendte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2014 af PeterValberg

Så lad os da se forskrifterne :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
21. marts 2014 af Amuni (Slettet)

#5

Så lad os da se forskrifterne :-)

f(x) = 0.06x2 - 0.9x + 20

g(x) = 0.0035x3 - 0.018x2 - 1.41x + 21.1

hvor x er større end 0

- Værsgo :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2014 af PeterValberg

Ved at løse lignnigen f(x) = g(x) finder du x-koordinaterne
til skæringspunkterne mellem graferne, - der er tre, men den
ene sorterer du fra, idet x>0
Indsæt de resterende to x-koordinater i én af forskrifterne
for at bestemme de tilhørende y-koordinater.

se eventuelt denne grafik [ LINK ]

det tredje skæringspunkt er ikke medtaget, ligger i anden kvadrant
og dermed ikke aktuelt for opgaven

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.