Matematik

Matematik

21. marts 2014 af Amuni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Guys I need your help!!

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe disse opgaver an. Nogen der vil hjælpe?

Se i det vedhæftet fil.

- Tak på forhånd

Vedhæftet fil: matt.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af SuneChr

matt.JPG
a)  Beholderen er et prisme, hvis rumfang er endefladens areal gange længde.
     Find højden i trekanten v.h.a. Pythagoras.
b)  Udfold beholderen og beregn arealet af de to endeflader + et rektangel.
     OBS  rumfanget 1 m er en hjælp til at eliminere y .
c)  Udtryk arealet v.h.a. x og differentiér denne arealfunktion.
    


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af PeterValberg

a) 
da det er en ligesidet trekant kan arealet af en endeflade
let bestemmes vha. "den halve appelsin"

T=\tfrac12\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)

hvilket i dit tilfælde bliver til:

T=\tfrac12\cdot x\cdot x\cdot \sin(60^{\circ})=\tfrac12\cdot x^2\cdot\tfrac{\sqrt{3}}{2}=\tfrac{\sqrt{3}}{4}\cdot x^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
21. marts 2014 af Amuni (Slettet)

#1

matt.JPG
a)  Beholderen er et prisme, hvis rumfang er endefladens areal gange længde.
     Find højden i trekanten v.h.a. Pythagoras.
b)  Udfold beholderen og beregn arealet af de to endeflader + et rektangel.
     OBS  rumfanget 1 m er en hjælp til at eliminere y .
c)  Udtryk arealet v.h.a. x og differentiér denne arealfunktion.
    

Kunne jeg få den yderligere detaljeret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) For at beregne prismets rumfang, skal man beregne arealet af grundfladen og gange dette areal med prismets højde y. Grundfladen er en ligesidet trekant med sidelængden x. Udtryk rumfanget V ved x og y og indsæt så x = 2 og y = 5.

b) Nu oplyses det, at rumfanget V er lig med 1 m3 . Overfladearealet O består af to ligesidede trekanter med siden x samt tre rektangler med siderne x og y. Opstil et udtryk for overfladearealet udtrykt ved x og y. Benyt nu udtrykket for rumfanget til at eliminere y, så at O udtrykkes ved x alene, som en funktion O(x).

c) Find minimum for funktionen O(x) .


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.