Matematik

Problemregning: meget svært spørgsmål hjæææælp

22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder fast i denne opgave og ved ikke hvordan jeg skal løse den. hjælp. tak på forhånd.

Greasy spoon café midt i london tilbyder:

Egg and chips...................72 pence

Egg and bacon..................84 pence

Egg, chips and beans.........94 pence

Egg, chips and bacon.........118 pence

Egg, chips and 2 sausages....98 pence

Men jeg kan ikke lide æg, så jeg bestiller:

Chips, beans and 2 sausages

Hvad kommer det til at koste?

....og hvorfor det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Øhh, hvad?

Skal det forstås som at hver ting på menuen har en eller anden fast pris og den oplyste pris er den samlede pris af de involverede dele. Så kan du skrive det op som en umådelig besværlig ligning. Det kan muligvis gøres mindre rodet end jeg har gjort det, men jeg er ærlig talt lidt i tvivl om hvad der er den korrekte måde at notere sådan en opgave på.

d = bacon på grund af manglende bogstaver i alphabetet.

Skriv hvis du ikke forstår min fremgangsmåde, så forklarer jeg den med ord.

æ + c = 72

æ + c + b = 94

b = æ + c + b - (æ + c) = 94 - 72 = 22 <- Prisen på bønner

æ + d = 84

d = æ + c + d - (æ + c) = 118 - 72 = 46 <- Prisen på bacon

æ = æ + d - d = 84 - 46 = 38 <- Prisen på æg

c = e + c - e = 72 - 38 = 34

2s = æ + c + 2s - (æ + c) = 98 - 72 = 26 <- Prisen på 2 x sausages

2s + b + c = 26 + 22 + 34 = 82 <- Prisen på den ønskede menu


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2014 af SuneChr

A)  Egg and chips...................72 pence

B)  Egg and bacon..................84 pence

C)  Egg, chips and beans.........94 pence

D)  Egg, chips and bacon.........118 pence

E)  Egg, chips and 2 sausages....98 pence

      Men jeg kan ikke lide æg, så jeg bestiller:

F)  Chips, beans and 2 sausages
____________________________
C - A  er beans
D - B  er chips
prøv nu selv at fortsætte !


Svar #3
22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet)


Svar #4
22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet)

Tusind tak til begge :)


Skriv et svar til: Problemregning: meget svært spørgsmål hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.