Matematik

Matematik

23. marts 2014 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har brug for lidt hjælp, da jeg er gået i står med denne opgave fra min afl. :

givet y=f(x)=105 gange x^1,3

1) hvor mange procent vokser y, når x vokser med 20%?

2) hvor mange procent vokser y, når x vokser med 40%?

3) hvor mange procent falder y, når x falder med 10%?

TAK PÅ FORHÅND.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Ret mig, hvis jeg tager fejl. 

1)

f(1)=105*11,3=105

f(1,2)=105*1,21,3=133

y vokser med (133-105)/105*100%=26,7%


Svar #2
23. marts 2014 af ryaan (Slettet)

Hvilken formel benytter du?


Svar #3
23. marts 2014 af ryaan (Slettet)

Det ser rigtig ud men hvor for du 1i f(1) fra? og det samme med f(1,2)? '


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2014 af 123434 (Slettet)

f(1)=100%

f(1,2)=120%

I alt er x steget med 20%


Svar #5
23. marts 2014 af ryaan (Slettet)

okay jeg er klar på den nu. Kan godt løse opgave 2 også nu. Men 3 vil jeg gerne have hjælp til. Og vil lige sikre mig at der ikke nogle formel er til denne slags opgaver?


Svar #6
23. marts 2014 af ryaan (Slettet)

#0

hej har brug for lidt hjælp, da jeg er gået i står med denne opgave fra min afl. :

givet y=f(x)=105 gange x^1,3

3) hvor mange procent falder y, når x falder med 10%

TAK PÅ FORHÅND.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.