Matematik

Massefylde ? :s

23. marts 2014 af Nanns1 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hjælp jeg har brug for hjælp til matematik.
Jeg har om massefylde og kan virkelig ikke finde ud af det. Jeg har en række opgaver jeg håber at der en en eller flere der vil hjælpe mig med :).

Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

Med massefylde ρ
har du 3 formler:

                                     \varrho = \frac{m }{V}

                                    m=\varrho \cdot V

                                    V=\frac{m}{\varrho }

Husk sammenhørende enheder!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Hvad er det du har svært ved?

Her er hvordan du kan tænke på omregningerne:

deci = en tiendedel, centi = en hundredendedel, milli = en tusindedel, osv... Når du så ser en enhed som  decimeter skal du læse det som en tiendedel gange meter. Når der så står kubikmeter eller kvadratmeter skal du huske at hæve både meter og deci til den nødvendige potens:

\mathrm{dm} = \frac{1}{10} \cdot \mathrm{m}

\mathrm{dm}^3 = \left(\frac{1}{10}\right)^3 \cdot \mathrm{m}^3

Eksempler:

1 \mathrm{dm}^3 = 1 \cdot \left(\frac{1}{10}\right)^3 \mathrm{m}^3 = \frac{1}{10 \cdot 10 \cdot 10} \mathrm{m}^3 = \frac{1}{1000} \mathrm{m}^3

345 \mathrm{\hspace{5}cm}^3 = 345\cdot \left(\frac{1}{100}\right)^3 \mathrm{m}^3 = \frac{345}{100 \cdot 100 \cdot 100} \mathrm{m}^3 = \frac{345}{1000000} \mathrm{m}^3 = 0.000345


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af mathon

sammenhørende enheder for masse og volumen:

                   masse          g                      kg                ton
                   Volumen     mL = cm3          L = dm3        m3


Skriv et svar til: Massefylde ? :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.