Matematik

Matematik

23. marts 2014 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har brug for lidt hjælp til en opgave:

Givet y=f(x)=105*x^1,3

hvor mange procent falder y, når x falder med 10%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af SuneChr

f (0,9x)  =  105·(0,9x)1,3  =  105·0,91,3·x1,3  =   0,91,3 · f (x)
Beregn da faldet i %.


Svar #2
23. marts 2014 af ryaan (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af mathon

              F_y=F{_{x}}^{1,3}

               1+r_y = \left ( 1+r_x \right )^{1,3}

               1+r_y = \left ( 1+\left (-0,10 \right ) \right )^{1,3}=0,8712

               r_y =0,8712-1 = -0,1288=-12,9\%

              


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.