Matematik

matematik

23. marts 2014 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er gået i stof med en opgave fra min afl. kunne være dejligt med hjælp.

Når en person indtager 150mg af et bestemt antidepressivt stof, er mængden af stof i blodet en funktion af tiden bestemt ved

f(t)=150*0,9779^t

Hvor f(t) er mængden af stof (målt i mg) i blodet t timer efter indtagelse af stoffet.

a) bestem halveringstiden for mængden af stof i blodet.

b) bestem, hvor mange mg af stoffet der er i blodet 24 timer efter indtagelse af stoffet.

c) hvad fortæller tallet 0,9779 om mængden af det antidepressive stof i blodet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

a)

                               T_{1/2} = \frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln\left ( 0,9779 \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af mathon

b)
                           f(24) =150\cdot 0,9779^{24}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af mathon

c)
                        at stofmængden aftager med (1-0,9779)·100% =  2,21% pr time.


Svar #4
23. marts 2014 af ryaan (Slettet)

interesant.. mange tak.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.