Matematik
Skæringspunkter mellem graf og linie
28. november 2005 af
Jullem (Slettet)
Hej..
Jeg har i en opgave en funktion f(x)=-x^3-3x^2+4 og en linie y=-x+1
Hvordan finder jeg koordnatsættene til skæringspunkterne.. hvis der er nogen som ved det, r i velkommen til at skrive..
Julie
Jeg har i en opgave en funktion f(x)=-x^3-3x^2+4 og en linie y=-x+1
Hvordan finder jeg koordnatsættene til skæringspunkterne.. hvis der er nogen som ved det, r i velkommen til at skrive..
Julie
Svar #1
28. november 2005 af Blaavand (Slettet)
Funktionen f kan skrives som ligningen y=-x^3-3x^2+4 dermed er det oplagt, at sætte de to ligninger lig hinanden og finde rødderne i den tredjegradsligning der fremkommer.
Disse rødder er så x-værdierne til skæringspunkterne.
Mvh
Jakob Blaavand
Disse rødder er så x-værdierne til skæringspunkterne.
Mvh
Jakob Blaavand
Svar #3
28. november 2005 af lany (Slettet)
Der er flere metoder: 1) Løs ligningen grafisk. Dvs. indtegn på grafregneren og aflæs skæringerne med x-aksen. Der er nogle detaljer, jeg ikke har forklaret, så jeg håber, det siger dig noget. 2) Gæt en løsning, og lav polynomiers division. x=1 er et godt gæt på en løsning.
Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem graf og linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
