Matematik

Epsilon HJÆLP! Væksthastighed (opgave 5154 og 5155)

28. november 2005 af CarlotteNymand (Slettet)
Hej.

Jeg er så heldig at skulle aflevere blækregning på onsdag, men er i tvivl om to af opgaverne (5154 og 5155 fra eksamensbogen). Tror dog jeg har styr på sidstnævnte.

Opgave 5154:

Indholdet af CO2 i atmosfæren bliver undersøgt grundigt, fordi dette indhold hævdes at have væsentlig indflydelse på jordens klima. I 1984 var CO2-indholdet i atmosfæren 720 Gt (1 Gt=10^9 tons). I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens CO2-indhold antages det at:

dQ/dt=-3+5*1,02^t , t>=0

Q angiver atmosfærens CO2-indhold, målt i Gt, som funktion af tiden t, målt i år efter 1984.

Hvor mange procent vil CO2-indholdet i atmosfæren ifølge modellen forøges med fra 1984 til 2064?

Jeg har valgt at tage integralet fra 0 til 80 (1984 til 2064) og får derved 738, tænkte at man så kunne udregne stigningen fra 720 til 738...?

Ellers er mit bud at man udregner Q(80)/Q(0)*100= 392%

Men synes, det lyder lidt voldsomt...

Nogle der evt. har lavet opgaven eller som har et kvalificeret bud på hvordan jeg skal udregne denne...

Tror jeg kan løse 5155, hvis jeg blot kan løse denne...

På forhånd mange tusind tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2005 af fixer (Slettet)

Du beder explicit Epsilon om hjælp. Så afstår vi andre naturligvis fra at hjælpe.

Svar #2
28. november 2005 af CarlotteNymand (Slettet)

Naturligvis ikke hvis du vil og kan... Ikke meningen nogen skulle blive fornærmede, men ville bare fange hans opmærksomhed... Men selvfølgelig er alle der har mod på at hjælpe velkomne...

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2005 af fixer (Slettet)

Dessværre. Du har skudt dig selv i foden med den tåbelige overskrift.

Du må afvente Epsilon's storsind.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2005 af bif (Slettet)

JA DU I FODEN DIG SELV IHJLESKUDT HAR
OG NU PÆNT MÅ VENTE PÅ ÆPSILONS SVAR. HAR HAR HAR.

bif

Skriv et svar til: Epsilon HJÆLP! Væksthastighed (opgave 5154 og 5155)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.