Fysik
Bil
29. november 2005 af
viggojensens (Slettet)
To biler kører hen ad en vej. Bil A kører med hastigheden 50km/h, og bil B kører med 60km/h. Da de er på linie bremser begge biler med en acceleration på -2,8m/s^2.
a-Hvor lang tid tager nedbremsningen af bil A?
b-Hvad er bil B`s hastighed, når bil A holder stille?
-----------------------------------------
Opg A er lavet!
Jeg har stille ligningen til opg. B op..:
v(tau)=60km/h(-2,8m/s^2)*4,96s
Men der er noget galt, med henheden vil jeg tro omkring tallet 60km/h...
Hvad er forkert?.. eller hvad skal jeg gøre?
a-Hvor lang tid tager nedbremsningen af bil A?
b-Hvad er bil B`s hastighed, når bil A holder stille?
-----------------------------------------
Opg A er lavet!
Jeg har stille ligningen til opg. B op..:
v(tau)=60km/h(-2,8m/s^2)*4,96s
Men der er noget galt, med henheden vil jeg tro omkring tallet 60km/h...
Hvad er forkert?.. eller hvad skal jeg gøre?
Svar #1
30. november 2005 af fixer (Slettet)
Som det første skal du vænne dig af med at oprette nye indlæg om samme opgave. Dette er nu nummer tre i følgen. Opret blot eet indlæg og opdater det selv hvis du gerne vil bringe de frem i listen over nyeste indlæg.
Som nævnt før er der tale om bevægelse med konstant acceleration. Der gælder derfor
v-v0 = at (*)
a) Det oplyses at v0 = 50 km/t. Altså finder man stoptiden af (*) som
t = (v-v0)/a
d.v.s.
t = (0 m/s - 50/3.6 m/s)/(-2.8m/s^2) ~ 5s
b) Du har selv taget fat i formel (*) og opstillet den korrekt. Eftersom du i første spørgsmål korrekt har omregnet fra km/t til m/s må det også kunne lade sig gøre for dig i spørgsmål b. Du skal naturligvis omregne 60 km/t til enhden m/s.
Som nævnt før er der tale om bevægelse med konstant acceleration. Der gælder derfor
v-v0 = at (*)
a) Det oplyses at v0 = 50 km/t. Altså finder man stoptiden af (*) som
t = (v-v0)/a
d.v.s.
t = (0 m/s - 50/3.6 m/s)/(-2.8m/s^2) ~ 5s
b) Du har selv taget fat i formel (*) og opstillet den korrekt. Eftersom du i første spørgsmål korrekt har omregnet fra km/t til m/s må det også kunne lade sig gøre for dig i spørgsmål b. Du skal naturligvis omregne 60 km/t til enhden m/s.
Skriv et svar til: Bil
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
