Matematik
Eksponentielt aftagende funktion
29. november 2005 af
galemnarius (Slettet)
Hejsa,
Jeg er kørt lidt fast i en opgave.
Jeg har angivet at en eksponentiel funktion g, g(2)=6 og g(8)=3
Her af ses det at funktionen er aftagende, hvis jeg da ikke er forkert på den.
Jeg beregner frenskrivningsfaktoren a således:
a = (8-2)rod(3/2)
<=>
a = 6rod(3/2)
<=>
a = 1,0699
Det er så her jeg er stået af, 0 < a < 1 skal være sandt for at det er en aftagende eksponentiel funktion, hvilket jo ikke er tilfældet her...
Jeg kan ikke helt se hvad der er jeg gør galt.
Jeg er kørt lidt fast i en opgave.
Jeg har angivet at en eksponentiel funktion g, g(2)=6 og g(8)=3
Her af ses det at funktionen er aftagende, hvis jeg da ikke er forkert på den.
Jeg beregner frenskrivningsfaktoren a således:
a = (8-2)rod(3/2)
<=>
a = 6rod(3/2)
<=>
a = 1,0699
Det er så her jeg er stået af, 0 < a < 1 skal være sandt for at det er en aftagende eksponentiel funktion, hvilket jo ikke er tilfældet her...
Jeg kan ikke helt se hvad der er jeg gør galt.
Svar #2
29. november 2005 af galemnarius (Slettet)
Hej igen,
Ja, det første man bliver blind på er øjene... Men mange tak for hjælpen, nu passer resultatet.
/Kim
Ja, det første man bliver blind på er øjene... Men mange tak for hjælpen, nu passer resultatet.
/Kim
Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
