Kemi
Partial tryk
30. november 2005 af
Ballehatten (Slettet)
Hey hvordan regner man et partial tryk ud?
jeg har stofmængderne og trykket for reaktionen:
H2(g) + CO2(g) --> H2O(g) + CO(g)
Kan ikke finde eller huske hvilken formel man skal bruge..
jeg har stofmængderne og trykket for reaktionen:
H2(g) + CO2(g) --> H2O(g) + CO(g)
Kan ikke finde eller huske hvilken formel man skal bruge..
Svar #1
30. november 2005 af frodo (Slettet)
Hvor har du opgaven fra? Du må have nogle flere informationer. Man kan desuden ikke have et tryk for en reaktion
Svar #2
30. november 2005 af Guttie (Slettet)
Partialtrykket er givet ved:
p(A)= x(A)*p
Hvor x(A) er A's molbrøk og p er gasblandingens tryk
Molbrøken regnes ud sådan her:
f.eks.:
x(H2)=n(H2)/(n(H2)+n(CO2)+n(H2O)+n(CO))
Men så betragter du alle stofferne som en blanding, hvilket det jo også er når ligevægten har indstillet sig.
p(A)= x(A)*p
Hvor x(A) er A's molbrøk og p er gasblandingens tryk
Molbrøken regnes ud sådan her:
f.eks.:
x(H2)=n(H2)/(n(H2)+n(CO2)+n(H2O)+n(CO))
Men så betragter du alle stofferne som en blanding, hvilket det jo også er når ligevægten har indstillet sig.
Skriv et svar til: Partial tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
