Matematik

Matematik opg. hjælp.

05. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Vil lige høre hvordan denne skal løses:

Gør rede for ligningen:

(a-2)x^2 +3x-a = 0

har forskellige røøder for alle tal, a må ikke være 2.

Det her led irritere mig (a-2)x^2, hvordan skal jeg takle den for at finde rødderne....skal den udregnes og hvordan...det er bare det...

Håber på svar....

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2003 af Jean

Husk at diskriminanten for en andengradsligning på formen kx^2 + ix + j er i^2 - 4kj og hvis du kan vise at denne er større end nul for alle a, har du at andengradsligningen har to forskellige rødder.

Svar #2
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hey igen....hmmm forstod det godt...men mit spørgsmål var, for at lave (a-2)x^2+3x-a =0 til denne form ax^2+bx+c, hvordan skal det gøres....og det led der irritere er (a-2)x^2, hvordan kan den blive til ax^2 formen??? skal man gange (a-2)x^2 ind i parentesen???

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2003 af Jean

Du skal tænke på at a i din formel bare symboliserer et reelt tal, (a-2) er også et reelt tal og du skal da bare bruge det i din diskriminant.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2003 af Jean

Det var lidt derfor jeg lavede den med i,k og j. Altså det a du har er ikke det samme a som står i formlen ax^2 + bx + c.

Svar #5
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak skal du have Jean....nu var det bedre forståeligt...thanx a lot...

Svar #6
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Men bare for at se om jeg er på det rigtige spor.... vil du lige se om dette her er rigtigt skrevet op for diskriminanten:

d=3^2-4*(-2)*(-1) d = 1----passer det? er er jeg gal på den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2003 af Jean

Du er lidt gal på den, din diskriminant skal afhænge af a.

Svar #8
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)

nårh jo....kigger på det og tak!

Svar #9
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)

hmm....er gået i baglås...forstår nu ikke helt hva jeg skulle gøre....hvordan kan jeg få diskriminanten til at afhænge af a...??

Svar #10
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Har forstået det nu....har ikke brug for hjælp mere....topic closed....hehe tak for det...

Skriv et svar til: Matematik opg. hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.