Matematik

Hva Menes der?

04. december 2005 af viggojensens (Slettet)
Hvad betyder det når der står det her i en opgave?..
Altså... hvordan kunne et svar fx. være?

.."Bestem de værdier af c, for hvilke ligningen fc(x)=0 har en løsning i intervallet [-1;3].."
Det skal siges at opgaven er en opgave omkring funktionsfamilier..

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2005 af sigmund (Slettet)

Du løser ligningen fc(x)=0, og får en løsning udtrykt med c. Nu skal du så bestemme de værdier af c, der ligger i intervallet -1=<x=<3.

Svar #2
04. december 2005 af viggojensens (Slettet)

Jeg har fundet max-værdien til 5+c og min-værdien til -27+c, men er det svaret?
Altså i alle værdier mellen de to, har ligningen en løsning i intervallet?

Svar #3
05. december 2005 af viggojensens (Slettet)

eller hvad.. der er jo max og min værdierne... men er det nok??

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Nej, ikke helt. At dømme ud fra funktionsværdierne formoder jeg dog, at der er tale om selvsamme opgave, som i denne tråd:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=144582

I så fald, læs deri for en mere udførlig forklaring.

I øvrigt bør du normalt skrive hele den tilhørende opgavetekst, hvis du vil have størst chance for at få et kvalificeret svar.

//Epsilon

Skriv et svar til: Hva Menes der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.