Matematik
Mat. opgave
04. december 2005 af
FrederikXY (Slettet)
Den Hydrauliske diameter (d) for en "kanal" bestemmes ud fra kanalens tværsnit, idet:
d=(4*arealet af kanalens tværsnit)/omkredsen af kanalens tværsnit
-Jeg skal vise at formlen,
d=4/((2/x)+3x)
..også kan bruges når x er kanalens side..
Hvordan?..
Det er opgave 5.044 fra "Eksamensopgaver i matematik" for mat.linie B-niveau, der er det nok bedre forklaret end jeg gør det..
d=(4*arealet af kanalens tværsnit)/omkredsen af kanalens tværsnit
-Jeg skal vise at formlen,
d=4/((2/x)+3x)
..også kan bruges når x er kanalens side..
Hvordan?..
Det er opgave 5.044 fra "Eksamensopgaver i matematik" for mat.linie B-niveau, der er det nok bedre forklaret end jeg gør det..
Svar #1
04. december 2005 af sigmund (Slettet)
Kan du ikke skrive mere? Er det kvadratisk tværsnit, eller...?
Svar #2
04. december 2005 af FrederikXY (Slettet)
Jeg skriver lige hele opgaven så:
" Den såkaldte hydrauliske diameter (d) for en kanal bestemmes ud fra kanalens tværsnit, idet:
d=(4*arealet af kanalens tværsnit)/omkredsen af kanalens tværsnit
Firgur1..
Opg. beregn den H. Diameter for denne kanal (har lavet den..)
Opg2.
Firgur 2 viser tværsnittet af en kanal, hvor arealet af tværsnittet er 1m^2
Vis at denne kanals h. diameter kan udtrykkes ved siden x på følgende måde:
d=4/((2/x)+3x)
hvor x og d er målt i meter.
Beregn den værdi af x, for hvilken kanalsens h. diameter er størst..
" Den såkaldte hydrauliske diameter (d) for en kanal bestemmes ud fra kanalens tværsnit, idet:
d=(4*arealet af kanalens tværsnit)/omkredsen af kanalens tværsnit
Firgur1..
Opg. beregn den H. Diameter for denne kanal (har lavet den..)
Opg2.
Firgur 2 viser tværsnittet af en kanal, hvor arealet af tværsnittet er 1m^2
Vis at denne kanals h. diameter kan udtrykkes ved siden x på følgende måde:
d=4/((2/x)+3x)
hvor x og d er målt i meter.
Beregn den værdi af x, for hvilken kanalsens h. diameter er størst..
Skriv et svar til: Mat. opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
