Matematik
Vektorer i planen
04. december 2005 af
Ulla&Jytte (Slettet)
Hej.. Nogen som kan hjælpe mig?
- Bestem tallet t, således at vektoren a - t*b er vinkelret på a.
Jeg kender længden af a og b, vinklen ml. a og b, længden af a-b samt vinklen ml. a og a-b.
- Bestem tallet t, således at vektoren a - t*b er vinkelret på a.
Jeg kender længden af a og b, vinklen ml. a og b, længden af a-b samt vinklen ml. a og a-b.
Svar #1
04. december 2005 af allan_sim
#0.
Hvis a og a-tb skal være vinkelrette på hinanden, må skalarproduktet være lig med 0. Altså
a*(a-tb) = 0
|a|^2-t(a*b) = 0
Du kan udregne a*b via de oplysninger, du har, og du kender allerede længden af a.
Hvis a og a-tb skal være vinkelrette på hinanden, må skalarproduktet være lig med 0. Altså
a*(a-tb) = 0
|a|^2-t(a*b) = 0
Du kan udregne a*b via de oplysninger, du har, og du kender allerede længden af a.
Svar #2
04. december 2005 af Ulla&Jytte (Slettet)
Tusind tak! :D
Den regneregel havde jeg helt glemt.. ;)
Den regneregel havde jeg helt glemt.. ;)
Skriv et svar til: Vektorer i planen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
