Matematik
hurtig nem opg
04. december 2005 af
Nik_ (Slettet)
Betragt et svævefly som har et glidetal på 45. Det vil sige, at i vindstille bevæger flyet sig 45 meter fremad for hver meter det taber i højde.
1)Hvilken vinkel danner flyets bane med vandret?
2)Hvor langt skal flyet være oppe for at kunne nå 18km?
1)Hvilken vinkel danner flyets bane med vandret?
2)Hvor langt skal flyet være oppe for at kunne nå 18km?
Svar #1
04. december 2005 af Calinarion (Slettet)
Flyets bevægelse kan besrkives ud fra en graf, hvor x koordinaten er den vandrette bevægelsesretning, og y er højden.
Grafen er en ret linie. Y=ax+b
Og da den bevæger sig 45 meter frem (ad x-aksen), for hver meter den falder (ad y-aksen) må a-værdien være (-1/45).
b-værdien er så hvor højt oppe flyet starter.
Så løs ligningen "0 = (-1/45)*18000 + b"
Grafen er en ret linie. Y=ax+b
Og da den bevæger sig 45 meter frem (ad x-aksen), for hver meter den falder (ad y-aksen) må a-værdien være (-1/45).
b-værdien er så hvor højt oppe flyet starter.
Så løs ligningen "0 = (-1/45)*18000 + b"
Skriv et svar til: hurtig nem opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
