Matematik
Geometri... Haster
06. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej alle sammen..??? ER der ikke lige en der vil være en sveske og hjælpe mig med denne opgave???
Jorden og venus kredser omkring solen. Deres baner antages i det følgende at være cikulære baner, således at afstanden fra Jorden til solen er 149,6 mio. km og afstanden fra Venus til solen er 108,2 mio. km.
PÅ et tidspunkt er den indbyrdes position af Jorden, Venus og Solen således, at de danner vinkelspidserne i en retviklet trekant.
a) Beregn afstanden mellem jorden og Venus på dette tidspunkt.??
b) beregn vinklen mellem sigtelinjerne fra jorden til solen og fra jorden til venus???
Plase hjælp!!!!
Jorden og venus kredser omkring solen. Deres baner antages i det følgende at være cikulære baner, således at afstanden fra Jorden til solen er 149,6 mio. km og afstanden fra Venus til solen er 108,2 mio. km.
PÅ et tidspunkt er den indbyrdes position af Jorden, Venus og Solen således, at de danner vinkelspidserne i en retviklet trekant.
a) Beregn afstanden mellem jorden og Venus på dette tidspunkt.??
b) beregn vinklen mellem sigtelinjerne fra jorden til solen og fra jorden til venus???
Plase hjælp!!!!
Svar #1
06. november 2003 af krelle (Slettet)
Ok, start med at tegne det! det skal i altid gøre med sådan nogle opgaver!
I den retvinklede trekant kender i så hypotinusen og en af kateterne. Så brug Pythagoras:
a^2+b^2=c^2 <->(149,6^2-108,2^2)^0,5=103,3mio km.
Jeg er lidt i tvivl hvad der menes med "sigtelinjer".
I den retvinklede trekant kender i så hypotinusen og en af kateterne. Så brug Pythagoras:
a^2+b^2=c^2 <->(149,6^2-108,2^2)^0,5=103,3mio km.
Jeg er lidt i tvivl hvad der menes med "sigtelinjer".
Svar #2
06. november 2003 af Brian (Slettet)
Sigtelinierne er nok bare linierne fra jorden til hhv. solen og Venus, d.v.s. opgaven går ud på at beregne vinkelafstanden mellem solen og Venus set fra jorden.
Svar #3
06. november 2003 af krelle (Slettet)
ok. der skal i så bare bruge tan/sin/cos i den retvinklede trekant.
Skriv et svar til: Geometri... Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
