Matematik
1 lille opg (vektor)
05. december 2005 af
kattie (Slettet)
kan ikke finde ud af at løse sådan en opg. nogen, som kan hjælpe?
To vektorer er bestemt ved
a=(1,3) og b=(1-t,4)
Bestem t så a er parallel med b.
To vektorer er bestemt ved
a=(1,3) og b=(1-t,4)
Bestem t så a er parallel med b.
Svar #1
05. december 2005 af LanioX (Slettet)
Husk at to vektorer er parallelle hvis determinanten er 0. Brug det til at opstille en ligning og bestemme t
Svar #2
05. december 2005 af km55 (Slettet)
For at to vektorer er parallelle gælder at determinanten er lig 0. derfor:
det(a,b)=0
0=1*4-3*(1-t)
t isoleres
0=4-3+3t <=>
-1/3=t
det(a,b)=0
0=1*4-3*(1-t)
t isoleres
0=4-3+3t <=>
-1/3=t
Svar #3
05. december 2005 af sigmund (Slettet)
Du kan også sige at 'hældningen' af de to vektorer skal være lig hinanden:
3 = 4/(1-t),
hvoraf t findes til -1/3.
Dette kan bruges i det to-dimensionale tilfælde, men i det k-dimensionale (k>2, k E N) tilfælde må man ty til determinanten.
3 = 4/(1-t),
hvoraf t findes til -1/3.
Dette kan bruges i det to-dimensionale tilfælde, men i det k-dimensionale (k>2, k E N) tilfælde må man ty til determinanten.
Skriv et svar til: 1 lille opg (vektor)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
