Fysik
Energi
05. december 2005 af
Am0k (Slettet)
God aften!
Jeg sidder med en lille opgave i fysik og har brug for lidt hjælp. Jeg skal beregne hvor mange kWh 2400watt er. Betegnelsen for watt er jo J/S, så er lidt blank.
Men hvis nogen gidder fortælle mig hvor mange kWh 2400 watt er.
Kristian
Jeg sidder med en lille opgave i fysik og har brug for lidt hjælp. Jeg skal beregne hvor mange kWh 2400watt er. Betegnelsen for watt er jo J/S, så er lidt blank.
Men hvis nogen gidder fortælle mig hvor mange kWh 2400 watt er.
Kristian
Svar #3
06. december 2005 af fixer (Slettet)
Ifald din opgavebog formulerer opgaven eksakt som gengivet af dig, burde den underkastes en revision.
Enheden [W] = [J/s] angiver effekt.
Enheden kWh = [Ws] = [J] angiver energi.
De to enheder er _ikke_ ækvivalente.
Energiforbruget af et apparat, der optager effekten 2400W, kan kun beregnes, dersom det oplyses hvor længe apparatet er tændt.
Antag eksempelvis, at apparatet er tændt netop 1 time. Med
P = 2400W = 2.4kW
bliver energiforbruget
E = Pt = 2.4kW*1h = 2.4kWh
Enheden [W] = [J/s] angiver effekt.
Enheden kWh = [Ws] = [J] angiver energi.
De to enheder er _ikke_ ækvivalente.
Energiforbruget af et apparat, der optager effekten 2400W, kan kun beregnes, dersom det oplyses hvor længe apparatet er tændt.
Antag eksempelvis, at apparatet er tændt netop 1 time. Med
P = 2400W = 2.4kW
bliver energiforbruget
E = Pt = 2.4kW*1h = 2.4kWh
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
