Matematik
bewbie i matematik, hjælp
06. december 2005 af
cattie (Slettet)
Jeg sidder og sveder overdenne her opgave: Linierne m og n går begge gennem (2,5). Desuden går m gennem (5,-3), mens n går gennem (5,5). bestem y-værdierne til de to punkter på linierne, for hvilke x = 9.
Jeg er lost, hvad med jer, det ville være smukt hvis i kunne lede mig på rette spor..
Jeg er lost, hvad med jer, det ville være smukt hvis i kunne lede mig på rette spor..
Svar #1
06. december 2005 af 2835 (Slettet)
Næste gange så benyt en bedre formulering af emnet, "bewbie i matematik, hjælp", går ud fra b = n i første ord. !!!!!!!TAG DIG SAMMEN!!!!
Start med at udregn hældningerne for hver linie, du kender jo to pinkter på hver linje:
m: (2,5) og (5,-3)
n: (2,5) og (5,5)
a = (y1-y2)/(x1-x2)
benyt så:
y-yo = a(x-x0)
hvor (x0,y0)=(2,5)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Start med at udregn hældningerne for hver linie, du kender jo to pinkter på hver linje:
m: (2,5) og (5,-3)
n: (2,5) og (5,5)
a = (y1-y2)/(x1-x2)
benyt så:
y-yo = a(x-x0)
hvor (x0,y0)=(2,5)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
06. december 2005 af troldentrolle (Slettet)
ok. det lyder da ellers nemt..
hvis du ser på det på en anden måde:
du har m og n, og du skal finde en ligning for dem begge. (det er nemt da du har to punkter de går gennem), (hvis du ikke ved hvordan man finder ligningen, kan du se på opgaven "hjælp til matematik.) når du har fundet en ligning y=ax+b..
ved du at x skal være 9, så det kommer du bare ind på x plads..
forstår du det nu, ellers skriv igen,, måske hvad du ikke forstår..
hvis du ser på det på en anden måde:
du har m og n, og du skal finde en ligning for dem begge. (det er nemt da du har to punkter de går gennem), (hvis du ikke ved hvordan man finder ligningen, kan du se på opgaven "hjælp til matematik.) når du har fundet en ligning y=ax+b..
ved du at x skal være 9, så det kommer du bare ind på x plads..
forstår du det nu, ellers skriv igen,, måske hvad du ikke forstår..
Svar #3
06. december 2005 af cattie (Slettet)
Ja undskyld min overskrift, det var første gang jeg benyttede dette websted.
Nu har jeg stort set fået det meste frem af hukommelsen, bare et lille, men måske lidt dumt spørgsmål til: Hvordan finder man sin ubekendte b?
Nu har jeg stort set fået det meste frem af hukommelsen, bare et lille, men måske lidt dumt spørgsmål til: Hvordan finder man sin ubekendte b?
Skriv et svar til: bewbie i matematik, hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
