Matematik

Matematik

08. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Er der ikke lige en sød en der gider at hjælpe mig.
Jeg har to funktioner f og g
f(x)=e^(2x) og g(x)=e^(x-k)
Kan man godt finde skæringspunktet på de to?

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Det har jeg allerede svaret dig på én gang (http://www.studi.dk/forum/?vis=viewmsg&id=14905). y-koordinaten finder du ved bare at beregne f(-3) eller g(-3). Du siger, at graferne ikke skærer hinanden; det gør de altså. Prøv at vælge et vindue hvor –4 <= x <= -2 og 0 <= y <= 0,005.

Svar #2
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, nu kan jeg se at graferne skære hinaden.
Tak for hjælpen.

Svar #3
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Lige et spørgsmål
Hvordan fandt du ud af det lige skulle være de tal, der skal står på viduet. Vil du ikke godt forklare det til mig, for det er altid et problem for mig.
Så forklare mig det TAK!!!

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg beregnede jo skæringspunktet til -3, og jeg beregnede jeg derefter f(-3) og fandt, at den var tæt på nul, derfor det lille interval på y-aksen.

Svar #5
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

OK, men hvordan fandt du ud af at der f.eks skal står -4 og -2.

Svar #6
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Er du der Dominik Hasek??

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg gættede først på -5 <= x <= 0 , men det var for stort, og så indsnævrede jeg det indtil det blev "passende".

Svar #8
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

I snakker og røven går, ja I gør !

1. koordinaten til skæringspunktet mellem f og g er x = -k.

f gennemløber (x, y) = (0,1) for ethvert k og integrationsgrænserne er derfor 0 og -k.

Der integreres på udtrykket f(x) - g(x), hvilket giver 0,5 - (e^-k) (1-o,5e(-k)).

Lad derefter k gå mod uendelig og det giver 1/2.

Hvor svært kan det dog være !!

Nå, spøg til side Sara, du har sikkert bøvlet rigeligt med den hyggelige lille opgave, ik´ ??


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Tror du nu ikke lige du skal holde din fede!

Brugbart svar (1)

Svar #10
09. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

kæft...

Svar #11
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Lidt morskab skal der sgu da være, ellers bli´r her da for kedeligt blandt alle de formler - hm !

Svar #12
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, Anonym
Men jeg tror ikke lige at det skal være på den måde vel??
Hvad siger i andre

Svar #13
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

stille og roligt...
peace...<",)

Svar #14
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

øh..jeg er lidt i tvivl.
Jeg ved ikke hvem jeg skal tror på undskyld jeg siger det men det ved jeg virkelig ikke.

Svar #15
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Stol på geniet - svaret er OK !

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.