Matematik
tjæk om det er rigtigt
10. december 2005 af
laila16 (Slettet)
en cirkel har centrum i 1,2 og går gennem A(2,4)..
BESTEM EN LIGNIG FOR CIRKLENS TANGENT I A..
y=ax+b
a=4-2/2-1=1
b=4-2=2
tangent=Y=x+2....
er det rigtigt???
BESTEM EN LIGNIG FOR CIRKLENS TANGENT I A..
y=ax+b
a=4-2/2-1=1
b=4-2=2
tangent=Y=x+2....
er det rigtigt???
Svar #1
10. december 2005 af lany (Slettet)
Du har lavet et par fejl. Du forsøger at beregne hældningen af linjen gennem C(1,2) og A(2,4).
a=(4-2)/(2-1)=2/1=2
Husk at dette ikke er hældningen af tangenten. Tangenten står vinkelret på denne linje. Hvordan finder du hældningen af en linje, der står vinkelret på en linje med hældning med a=2 ?
Din metode til at bestemme b ser rigtig ud, brug blot den rigtige hældning i udregningen...
a=(4-2)/(2-1)=2/1=2
Husk at dette ikke er hældningen af tangenten. Tangenten står vinkelret på denne linje. Hvordan finder du hældningen af en linje, der står vinkelret på en linje med hældning med a=2 ?
Din metode til at bestemme b ser rigtig ud, brug blot den rigtige hældning i udregningen...
Skriv et svar til: tjæk om det er rigtigt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
