Matematik

Koordinatsættene til en skæringspunkterne mellem cirklen og linjen...

11. december 2005 af Denise23 (Slettet)
Hejsa.. Der står at en cirkel er bestemt ved ligningen x^2+2x+y^2-4y-3=0
og en line er bestemt til Y=4x
Hvordan gør man? er der nogen der er rare at kigge på det. og hjlæpe mig lidt i gang.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

prøv at indsæt linjens ligning i cirklens.. ;)

Svar #2
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Saramusser er det rigtig så?

x^2 + 2x + (4x)^2 - 4(4x) - 3 = 0 <=>
17x^2 - 14x - 3 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Jeps.. Så isoler du x.

Svar #4
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

:¤ Hvordan gør man det...

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Andengradsligning.. ?!?

Svar #6
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Altså søde skal jeg regne d ud? også du ved x= -b+/-Kvadratrod .... ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

hehe.. ;)
Ja, du løser bare andengradsligningen på normal vis, så får du enten 0,1 eller 2 løsninger. Du får sikkert to, det plejer man i sådanne opgaver. Så tager du de(n) x-værdi du har fundet og indsætter i linjens ligning for at finde den tilsvarende y-værdi. Og så har du punktet(punkterne)

Svar #8
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Søde du har altså været til en stor hjælp...

Der er noget jeg synes, som ikke stemmer jeg har fået d til 400 og x+ til 1 og x- til -0.176.... Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Ja, det passer vist fint nok.. Så indsætter du bare de to værdier i linjens ligning og får de tilsvarende y-værdier, så har du de to skæringspunkter. :)

Svar #10
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

x^2 + 2x + (1x)^2 - 4(-0.17x) - 3 = 0
På den måde? Eller er jeg fuldstændig blevet dum.. Det føler jeg... :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Nej.. Du indsætter først den ene x-værdi 1 i linjens ligning dvs: y=4*1 =4, dvs det ene skæringspunkt har koordinaterne (1,4) Så gør du også de med -0,17, så y=4*(-0,17) = -0,68, så det andet skæringspunkt har koordinaterne(-0,17;-0,68)
forståeligt?

Svar #12
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

Jepperrrrrrrrrrrrrr juhuuuuuuuu så er den løst:D tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Godt nok.. Det var så lidt.. :)

Svar #14
11. december 2005 af Denise23 (Slettet)

:)

Skriv et svar til: Koordinatsættene til en skæringspunkterne mellem cirklen og linjen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.