Matematik
eksponentiel vækst
13. december 2005 af
Nik_ (Slettet)
I perioden 1990-2002 steg antallet af lægekontrakter fra 26,1 millioner til 35,2 millioner. Det antages at der har været en fast årlig procentvis stigning i perioden.
Bestem denne årlige procentvise stigning?
Bestem denne årlige procentvise stigning?
Svar #1
13. december 2005 af madsing (Slettet)
Hint:
Da det er en eksponentiel vækst er der tale om f(x)=a*b^x
Kom selv med et bud.
//Mads...
Da det er en eksponentiel vækst er der tale om f(x)=a*b^x
Kom selv med et bud.
//Mads...
Svar #4
14. december 2005 af Nik_ (Slettet)
jeg har kun prøvet at regne med hvor man havde procenten, ikke hvor man skal finde den..
Svar #5
14. december 2005 af Epsilon (Slettet)
#4:
Idet vi med N betegner det til året t (efter 1990 og i perioden 1990-2002) svarende antal lægekontrakter (mio.), ansætter
N_0 = 26,1
og benytter antagelsen om, at der har været en fast årlig procentvis stigning i den pågældende periode, indser man, at
N(t) = (N_0)(1+r)^t
Med kendskab til N(12) er det ganske enkelt en opgave i at isolere r og indsætte de kendte tal.
//Epsilon
Idet vi med N betegner det til året t (efter 1990 og i perioden 1990-2002) svarende antal lægekontrakter (mio.), ansætter
N_0 = 26,1
og benytter antagelsen om, at der har været en fast årlig procentvis stigning i den pågældende periode, indser man, at
N(t) = (N_0)(1+r)^t
Med kendskab til N(12) er det ganske enkelt en opgave i at isolere r og indsætte de kendte tal.
//Epsilon
Skriv et svar til: eksponentiel vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
