Matematik
Antal løsninger til ligningen
14. december 2005 af
Flittige (Slettet)
Hej
Min opgave er nr. 639 MAT 2B, og lyder:
Bestem koordinaterne til de lokale ekstrema for
f(x)= 3x^3 - 9x
Angiv derefter for ethvert a tilhører R antallet af løsninger til ligningen
3x^3 - 9x + a = 0
Jeg ved, at man først skal finde f'(x) og dernæst finde nulpunkter, lave monotonilinje osv., men min løsning stemmer ikke helt overens med facitlistens. Det er dog mest spg. 2 jeg er i tvivl om, så håber nogen har tid og overskud til at hjælpe :)
Min opgave er nr. 639 MAT 2B, og lyder:
Bestem koordinaterne til de lokale ekstrema for
f(x)= 3x^3 - 9x
Angiv derefter for ethvert a tilhører R antallet af løsninger til ligningen
3x^3 - 9x + a = 0
Jeg ved, at man først skal finde f'(x) og dernæst finde nulpunkter, lave monotonilinje osv., men min løsning stemmer ikke helt overens med facitlistens. Det er dog mest spg. 2 jeg er i tvivl om, så håber nogen har tid og overskud til at hjælpe :)
Skriv et svar til: Antal løsninger til ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
