Matematik

f '(x) af denne funktion

15. december 2005 af Stinnie (Slettet)
Halløjsa
jeg er i tvivl om den afledede af denne funktion:
3-1/(x+2)
Hvordan findes den?
Please hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2005 af jeg-er-IKKE-en-hjort (Slettet)

svaret er vel bare x?
3-1=2
2/x+2=x

Men jeg er ikke nogen ørn til matematik..

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2005 af jeg-er-IKKE-en-hjort (Slettet)

Hov, undskyld, jeg havde ikke set at det var f'(x)
Ignorer bare mit forslag..

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2005 af danielruhmann (Slettet)

hint: f'(x)=(f'g-fg')/g^2

hjælper det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2005 af zolpax (Slettet)

hvis 3-1 er h(x) og (x+2) er g(x), gælder der at:

f'(x)=((h'(x)*g(x))-(h(x)*g'(x))/g(x)^2

- fast formel du kan bruge til at regne stykket ud.

(f/g)'(x)=(f'(x)g(x)-f(x)g'(x))/g(x)^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2005 af frodo (Slettet)

lad os nu se på hvad der rent faktisk står i #0.

d(3-1/(x+2))/dx=d3/dx-d(1/(x+2))/dx=
0-(-1)/(x+2)^2=1/(x+2)^2

Svar #6
17. december 2005 af Stinnie (Slettet)

mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: f '(x) af denne funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.