Matematik

1.g opgave

18. december 2005 af Therackoo (Slettet)
Hey!

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave:

For årets måneder oplyses nogle værdier:

Februar = 48
Marts = 28
August = 43
...
November = 53

Hvad er den tilsvarende værdi for september?

Opgaven burde kunne løses vha. en ligning.

;-D
Therackoo

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2005 af MortenJA (Slettet)

Hejsa :)

Brug en graflommeregner, så er det nemt nok.

0.3287037037x^3 - 6.439814815x^2 + 35.9537037x - 0.77778

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2005 af MortenJA (Slettet)

Altså;
f(x) = 0.3287037037x^3 - 6.439814815x^2 + 35.9537037x - 0.77778

f(9) = 40,8040


Svar #3
18. december 2005 af Therackoo (Slettet)

#2

Ok...

Men kan det ikke klares med en ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2005 af allan_sim

#0.
Jeg tror, du bliver nødt til at uddybe - i hvad sammenhæng optræder opgaven?

Svar #5
18. december 2005 af Therackoo (Slettet)

#4

Alt hvad der står i opgaveformuleringen er dette:

----------
For årets måneder oplyses nogle værdier:

Februar = 48
Marts = 28
August = 43
November = 53

Hvad er den tilsvarende værdi for september?
----------

Vi har om ligninger/uligheder etc. i øjeblikket og har ikke lært om funktioner endnu.

;-D

Svar #6
18. december 2005 af Therackoo (Slettet)

... Det er en selvstændig opgave...

Skriv et svar til: 1.g opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.