Matematik
Opgave hjælp!
21. december 2005 af
BaggerTheMan (Slettet)
Hej...
Jeg søger lidt hjælp med at løse en RSA kryptologi opgave:
Gør rede for, at vælges primtallene p=3 og q=11, vil e=13 og d=17 kunne vælges som nøgler i et RSA-system. Krypter meddelelsen 23,12,6,25 med nøglen e.
Jeg er selv nået så langt:
n=p*q=3*11=33
phi(n)=20
e=13, da 0<e<phi(n) og sfd(13,20)=1
e*d=1(mod 20)
13*17=1(mod 20) er rigtig
Er det rigtig nok?
Jeg skal nu til at krypterer meddelelsen, vha:
m^e(mod n)=c
m=23,12,6 og 25
hvordan klare jeg den?
Jeg har prøvet med Euklids algoritme, men jeg kan ikke få det til at passe, håber nogen gider hjælpe mig!
Jeg søger lidt hjælp med at løse en RSA kryptologi opgave:
Gør rede for, at vælges primtallene p=3 og q=11, vil e=13 og d=17 kunne vælges som nøgler i et RSA-system. Krypter meddelelsen 23,12,6,25 med nøglen e.
Jeg er selv nået så langt:
n=p*q=3*11=33
phi(n)=20
e=13, da 0<e<phi(n) og sfd(13,20)=1
e*d=1(mod 20)
13*17=1(mod 20) er rigtig
Er det rigtig nok?
Jeg skal nu til at krypterer meddelelsen, vha:
m^e(mod n)=c
m=23,12,6 og 25
hvordan klare jeg den?
Jeg har prøvet med Euklids algoritme, men jeg kan ikke få det til at passe, håber nogen gider hjælpe mig!
Svar #1
21. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)
Ok... Når jeg enkryptere den for jeg:
23,12,24,4 Er der nogen der kan hjælpe mig med om det er rigtigt?
23,12,24,4 Er der nogen der kan hjælpe mig med om det er rigtigt?
Skriv et svar til: Opgave hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
