Matematik

Algebra: 2. gradspolynomier

01. januar 2006 af MichaelGUD (Slettet)
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til 2. gradspolynomier - Da jeg skal lave en matematik afl. om det..

Problemet er, at min matematik lære har været syg de sidste 3 uger, så vi har ikk fået forklaret hvad det er..
Så jeg føler at jeg står lidt på bar bund..

Opgaven lyder sådan her:
·Præsentation af et 2. gradspolynomium
·Antallet af nulpunkter
·Bestemmelse af nulpunkter for et 2. gradspolynomium
·Tegning af graf
·Parametrenes betydning for 2. gradsfunktionens graf
·Evt. anvendelse

Men før jeg kan løse det, skal jeg vide hvad 2. gradspolynomium er, og det ved jeg ikke..

Håber du kan forklare mig hvad det er?

Mvh Michael Andersen
1.e hhx - Slagelse.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2006 af Duffy

MichaleGUD! Har du ikke en matematikbog hvor du kan læse om emnet?

Prøv at læse om det først, og spørg så til det som du ikke forstår.


Duffy

Svar #2
02. januar 2006 af MichaelGUD (Slettet)

Jo, har jeg også gjort, men synes ikke rigtig jeg forstår det stadig, synes det er dårligt beskrevet, og jeg forstår ikke en skid stadig !!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Sæt i gang med at læs den første sætning på http://mathworld.wolfram.com/QuadraticEquation.html.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Du skal måske starte med at tage et kig på http://mathworld.wolfram.com/QuadraticPolynomial.html, men så bør du faktisk også have svaret på tre første spørgsmål.

Svar #5
02. januar 2006 af MichaelGUD (Slettet)

OKay - Det står så bare lige på engelsk, og det der engelsk er ikk for 1.g'ere :S wow !!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Jo, det er det faktisk! Men okay, så vil jeg da fortælle dig hvad et andengradspolynomium er:

Et andengradspolynomium er et polynomium i én variabel (lad os eksempelvis sige x), på formen

a*x^2 + b*x + c

hvor a != 0.

Svar #7
02. januar 2006 af MichaelGUD (Slettet)

Okay - Jeg melder pas der ? : /

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2006 af Duffy

Hvad er det - HELT PRÆCIST - du ikke forstår?



Duffy

Svar #9
02. januar 2006 af MichaelGUD (Slettet)

Fatter overhovedet ikk hva det er vi skal regne ud ?! Og hvordan du fandt frem til at det var 0 ?!

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2006 af Duffy

Et andengradspolynomium er et polynomium i én variabel (er på formen

a*x^2 + b*x + c

hvor a != 0.


a != 0 betyder at a er ikke nul, dvs at koefficienten til andengradsleddet (a'et foran x^2 [x^2 udtales 'x i anden']) ikke må være nul - for ellers er der jo ikke tale om et andengradspolynomium.

Altså hvis a = 0 så er

a*x^2 + b*x + c = 0*x^2 + b*x + c =

b*x + c , som jo er et første-grads-polynomium.

[den højeste potens af x afgør hvilket polynomiun der er tale om]

fx er x^n et n'te-gradspolynomium.



Duffy



Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Det kan da godt være at jeg ikke er ædru efter nytårsaften endnu, men

1) så vidt jeg kan se i #0, skriver du selv at du ikke skal beregne noget, men blot opskrive de relevante ting uden at bevise nogen af dem,

2) hvad mener du med ``hvordan du fandt frem til at det var 0''? Ud fra indlægene #1--#9 kan jeg ikke få øje på at der bliver skrevet noget om at et eller andet skal være nul.

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2006 af bmus (Slettet)

måske er det lettere at forstå når man ser ligningen: ex. 4x^2 + 2X -1 er en 2. grads ligning da det første led er opløftet i 2. der er formler til at regne både toppunkter og nulpunkter ud, så du kan se hvor i koordinatsystemet grafen ligger og om den vender opad eller ned af som et U. Håber det hjalp lidt. Den vil altid være vist som en parabel, som et U eller den omvendte vej

Skriv et svar til: Algebra: 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.