Matematik

Matematik..... help?

13. november 2003 af SP anonym (Slettet)
hej...
jeg har en opgave, som jeg er kørt fast i...

opgaven lyder: Nævneren i en brøk er 2 større end tælleren i brøken. Hvis man lægger (5/2) til brøken, får man resultatet (17/6)
Find Brøken.

Nogen der har en idé om hvordan man skal løse den?

på forhånd tak... Ronaldo

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2003 af sclk (Slettet)

Forlæng 5/2 med 3 -> 15/6
17/6 - 15/6 = 2/6 = 1/3
Så er nævneren i brøken 2 større end tælleren!

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Ja, det er jo rigtigt nok.

Ang. metoden så kunne man kalde brøken x/(x+2) og opstille ligningen x/(x+2) + 5/2 = 17/6.
Så får man at x = 1, og det passer jo med at 1/(1+2) = 1/3.

Svar #3
14. november 2003 af SP anonym (Slettet)

hej, jeg løbet ind i et problem..
Skal finde a, b og c og jeg kender A, B, C og arealet. Hvordan finder jeg a,b,c med udregninger???

Svar #4
14. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror altså at du skal lave din egen tråd.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Øhh... hvad snakker du om? Hvad i alverden er a, b, c, A, B og C?

Svar #6
15. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak for hjælpen...
Lige en sidste ting, da der står Find Brøken, er svaret så X=1 eller er svaret: 1/3 <=> (x)/(x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad mener du med 1/3 <=> (x)/(x+2)? Udtrykket giver overhovedet ingen mening. Svaret er x = 1.

Svar #8
15. november 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg mente: (x)/(x+2) <=> 1/3 ....
opgaven er jo formuleret: find brøken.
Hvorfor skal man så finde X lige pludselig?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Man kan da ikke sige, at x/(x+2) er ensbetydende med 1/3. Det er noget vrøvl.

Svar #10
15. november 2003 af SP anonym (Slettet)

hvis man indsætter 1 på X'ets plads?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2003 af 404error (Slettet)

Så skulle der stå:

(x)/(x+2) = 1/3.

Du kan kun bruge "<=>" om udsagn.

Skriv et svar til: Matematik..... help?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.