Matematik
Funktion
08. januar 2006 af
JeppeRRR (Slettet)
Hej...
Jeg har lidt problemer med en opgave, har simpelhten stirret mig blind på den i en time nu.
Opgaven lyder således:
Siden 1965 er antallet af fugle af en bestemt art optalt hvert år. Antallet af fugle kan beskrives ved funktionen y=f(x), hvor
dy/dx= 0,000001*y*(42000-y)
x angiver antal år efter 1965.
Ved første optælling i 1965 var antallet af fugle 14.000. Dvs af f(0)=14.000.
Bestem en forskrift for funktionen f.
Jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvor jeg skal starte, og hvordan jeg kommer videre?
På forhånd tak!
Jeg har lidt problemer med en opgave, har simpelhten stirret mig blind på den i en time nu.
Opgaven lyder således:
Siden 1965 er antallet af fugle af en bestemt art optalt hvert år. Antallet af fugle kan beskrives ved funktionen y=f(x), hvor
dy/dx= 0,000001*y*(42000-y)
x angiver antal år efter 1965.
Ved første optælling i 1965 var antallet af fugle 14.000. Dvs af f(0)=14.000.
Bestem en forskrift for funktionen f.
Jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvor jeg skal starte, og hvordan jeg kommer videre?
På forhånd tak!
Svar #1
08. januar 2006 af fixer (Slettet)
Du skal blot løse en differentialligning på formen
y' = Ay² + By + C
hvor A, B og C er konstanter (C=0 i det konkrete tilfælde). Kig i din lærebog, det må i have lært.
y' = Ay² + By + C
hvor A, B og C er konstanter (C=0 i det konkrete tilfælde). Kig i din lærebog, det må i have lært.
Svar #3
08. januar 2006 af JeppeRRR (Slettet)
Okay tak... Vi er desværre ikke nået dertil endnu, men jeg prøver nu alligevel...
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
