Matematik

Vektor opgave

08. januar 2006 af JeppeRRR (Slettet)
Hej

Jeg er igang med en vektor opgave, er stort set færdig, men denne sidste delopgave volder en smule problemer.

Vektor a= (3,1) og b=(t, 5t^2-2)

Vektor a er parallel med vektor b for to værdier af t. Disse 2 værdier har jeg problemer med at finde?
Ved at de er paralelle hvis de har samme retnngsvektor, men jeg er lidt lost...




Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan sige, at 1/3=(5t^2-2)/t, og så løse denne (andengrads)ligning.

Svar #2
08. januar 2006 af JeppeRRR (Slettet)

Okay tak sigmund!

Kan det passe at de to værdier bliver ca. 1,83 samt -2,16?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

jeg får noget andet...

1/3=(5t^2-2)/t <=>
1/3t = 5t^2-2 <=>

5t^2-1/3t-2... løs denne 2.gradsligning..


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Løsningerne er t=-3/5 og t=2/3.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2006 af sontas (Slettet)

hvis vektor a og b er parallelle er determinanten 0, så kan du bestemme t udfra denne information.


Svar #6
08. januar 2006 af JeppeRRR (Slettet)

Er hermed gjort... Men får stadig nogle lidt specielle tal. ca. -0.3 og
-0.96??
a=5 b= -1/3 c=-2 d=39.9


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#5:

Ja, men det giver det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2006 af sontas (Slettet)

Det er t du skal bestemme, jeg er ikke med på hvad a, b, c og d er her.
det(a,b) =3*(5t^2-2)-t = 0
skulle være til at finde t så.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#6: Din d er forkert. Det rigtige er

d=(-1/3)^2-4*5*(-2)=1/9+40=361/9.

Svar #10
08. januar 2006 af JeppeRRR (Slettet)

Okay, så prøver jeg igen... Men er det #8 eller #9 jeg skal gå ud fra?

Svar #11
08. januar 2006 af JeppeRRR (Slettet)

Undskyld, havde ikke læst alle indlæggene. Tak for hjælpen begge 2!

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

-6/10 og 2/3 har jeg fået det til...

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#12: Det er korrekt. Dog bør -6/10 forkortes til -3/5.

Skriv et svar til: Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.