Matematik

Matematik.

09. januar 2006 af vines (Slettet)
Jeg har to opgaver jeg har svært ved at forstå, der står:

ANGIV??

1) d(x^3+2x) / dx

og

2) d(t^2+2sqrt(t)) / dt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2006 af fixer (Slettet)

Det betyder at du skal differentiere udtrykkene i parenteserne med hensyn til x i (1) og t i (2).

Svar #2
09. januar 2006 af vines (Slettet)

oki doki.

i 1) efter min udregning får jeg d(3x^2+2) / d passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2006 af kraka (Slettet)

Det passer :o)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2006 af fixer (Slettet)

Nej. d/dx er et udeleligt symbol som betyder at det efterfølgende differentieres med hensyn til x. Det er korrekt at

d(x³+2x)/dx = 3x²+2

men din skrivemåde er gal.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2006 af kraka (Slettet)

Du kan evt. skrive kalde din fuktion f, og betegne differentialkvotienten f'. du får da:
f(x)=x^3+2x
og
f'(x)=3x^2+2

Svar #6
09. januar 2006 af vines (Slettet)

okay. mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.