Matematik
Matematik Blækregning
09. januar 2006 af
Spinelly (Slettet)
Hej,
Jeg har fået en blækregning for hvor der er et par opgaver jeg ikke lige kan finde ud af håber virkelig der er nogle der gider at hjælpe mig....
En dieselbil er dyrere i indkøb end en tilsvarende med benzinmotor, Til gengæld koster dieselolie mindre pr. liter end benzin. Jensens drømmebil koster 180.000 kr. med benzinmotor og 220.000 kr. med dieselmotor. Jensen regner med at køre ca. 300.000 km i bilen. Dieselbilen kører 20 km pr. liter olie ’a 6,50 kr. mens benzinudgaven kører 15 km pr. liter ’a 7,80 kr. Vælg selv passende redskaber til besvarelsen af nedstående spørgsmål:
Først og fremmest vil jeg beregne km-prisen ud for hver af bilerne, da jeg kan se jeg senere hen brug for det i opgaverne:
Diesel: 6,50 kr. = 0,325 kr./km
20 km
Benzin: 7,80 kr. = 0,520 kr./km
15 km
a) Hvad koster det Jensen i anskaffelse og brændstof at køre 200.000 km i dieselbilen?
22. 0000 kr. 0,325 kr/km * 200.000
= 285 000 kr.
b) Opstil ligninger for sammenhæng mellem udgift og antal kørte km i de to biltyper.
Diesel: Udgift = 220.000 kr. + 0,325 kr./km * x km
Benzin: Udgift = 180.000 kr. + 0,520 kr./km * x km
c) Tegn i samme koordinatsystem grafer, der viser sammenhængen mellem udgift og antal km for de to biltyper.
(Hvordan gør jeg det?)
d) Ved hvilket km-tal (break-even) er de to biler lige dyre?
(Hvordan beregner jeg dette? jeg det?)
På forhånd tak
Sabrina
Jeg har fået en blækregning for hvor der er et par opgaver jeg ikke lige kan finde ud af håber virkelig der er nogle der gider at hjælpe mig....
En dieselbil er dyrere i indkøb end en tilsvarende med benzinmotor, Til gengæld koster dieselolie mindre pr. liter end benzin. Jensens drømmebil koster 180.000 kr. med benzinmotor og 220.000 kr. med dieselmotor. Jensen regner med at køre ca. 300.000 km i bilen. Dieselbilen kører 20 km pr. liter olie ’a 6,50 kr. mens benzinudgaven kører 15 km pr. liter ’a 7,80 kr. Vælg selv passende redskaber til besvarelsen af nedstående spørgsmål:
Først og fremmest vil jeg beregne km-prisen ud for hver af bilerne, da jeg kan se jeg senere hen brug for det i opgaverne:
Diesel: 6,50 kr. = 0,325 kr./km
20 km
Benzin: 7,80 kr. = 0,520 kr./km
15 km
a) Hvad koster det Jensen i anskaffelse og brændstof at køre 200.000 km i dieselbilen?
22. 0000 kr. 0,325 kr/km * 200.000
= 285 000 kr.
b) Opstil ligninger for sammenhæng mellem udgift og antal kørte km i de to biltyper.
Diesel: Udgift = 220.000 kr. + 0,325 kr./km * x km
Benzin: Udgift = 180.000 kr. + 0,520 kr./km * x km
c) Tegn i samme koordinatsystem grafer, der viser sammenhængen mellem udgift og antal km for de to biltyper.
(Hvordan gør jeg det?)
d) Ved hvilket km-tal (break-even) er de to biler lige dyre?
(Hvordan beregner jeg dette? jeg det?)
På forhånd tak
Sabrina
Svar #1
09. januar 2006 af Romulus (Slettet)
Jeg vil anbefale dig at spænde hjelmen. Du oprettede for et stykke tid siden den samme tråd og jeg hjalp dig med alle opgaverne, hvad er problemet så?
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=153948
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=153948
Skriv et svar til: Matematik Blækregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
