Matematik
Cirkligens ligning - haster
09. januar 2006 af
Loco2 (Slettet)
Hejsa det er længe siden vi sidst har haft noget om cirklings ligning.
Jeg har en lille opgave hvor der bliver spurgt efter centrum og radius udfra denne ligning:
x^2-4x+y^2+6y=3
Jeg kan godt se at centrum er ved
(x-2)+(y+3)=3
Hvor radius er 3 og centrum ved (2,-3)
Jeg mener at der skal beregninger til, men må ikke blot skrive selvom man godt kan se resultatet, der skal beregnes lidt på og det er det jeg har glemt. Nogle der vil fortælle hvordan i ellers vil lave det
på forhånd tak
Jeg har en lille opgave hvor der bliver spurgt efter centrum og radius udfra denne ligning:
x^2-4x+y^2+6y=3
Jeg kan godt se at centrum er ved
(x-2)+(y+3)=3
Hvor radius er 3 og centrum ved (2,-3)
Jeg mener at der skal beregninger til, men må ikke blot skrive selvom man godt kan se resultatet, der skal beregnes lidt på og det er det jeg har glemt. Nogle der vil fortælle hvordan i ellers vil lave det
på forhånd tak
Svar #5
09. januar 2006 af jammal (Slettet)
Din ligning kommer til at se sådan ud:
(x-2)+(y+3)= 3+4+9
(x-2)+(y+3)= 16
radius så : 4
(x-2)+(y+3)= 3+4+9
(x-2)+(y+3)= 16
radius så : 4
Svar #7
09. januar 2006 af Deschain (Slettet)
Ja det er som jammal skriver. Du bruger kvadratsætningerne, men du lægger kun de manglende tal til på venstre side, hvilket er grunden til din forkerte radius.
Svar #8
09. januar 2006 af Loco2 (Slettet)
ok kan godt se det nu tusind tak..
Længe siden med noget cirklens ligning... ;)
Længe siden med noget cirklens ligning... ;)
Skriv et svar til: Cirkligens ligning - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
