Matematik
ligning potenser
20. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
hjælp hvordan løses:
x^4-x^2-12=0
x^4-x^2-12=0
Svar #1
20. november 2003 af krelle (Slettet)
sæt t=x^2, løs den så som en andengradsliging:
t^2-t-12
så husker du på at t=x^2, så sætter du bare dit facit lig med x^2 og løser den simple ligninbg.
t^2-t-12
så husker du på at t=x^2, så sætter du bare dit facit lig med x^2 og løser den simple ligninbg.
Svar #2
20. november 2003 af SP anonym (Slettet)
x^4-x^2-12=0 y=x^2
y^2-y-12=0 D=-1^2-4*1*-12
-(-1)+eller - Kvadratroden af D
y=_______________________________
2*1
y= 4,5 eller y=-3
x= kvadratroden af 4,5 eller
x= kvadratroden af -3 (Ø)
y^2-y-12=0 D=-1^2-4*1*-12
-(-1)+eller - Kvadratroden af D
y=_______________________________
2*1
y= 4,5 eller y=-3
x= kvadratroden af 4,5 eller
x= kvadratroden af -3 (Ø)
Svar #3
21. november 2003 af Brian (Slettet)
Der går et eller andet galt for dig Søren, D = (-1)^2-4*1*(-12) = 1+48 = 49.
Så er det man siger "Hvor heldigt!" for 49 er jo et kvadrat-tal - en typisk opgave med "pæne" tal!
Så y = ( -(-1)+-kvrod(49) )/(2*1) = (1+-7)/2 = 4 eller -3
Så er det man siger "Hvor heldigt!" for 49 er jo et kvadrat-tal - en typisk opgave med "pæne" tal!
Så y = ( -(-1)+-kvrod(49) )/(2*1) = (1+-7)/2 = 4 eller -3
Skriv et svar til: ligning potenser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
