Dansk

det moderne gennembrud

11. januar 2006 af henry1986 (Slettet)
er der nogle der kan hjælpe mig med at finde ud af følgende ting:
hvilke to stilarter er der i det moderne gennembrud?
hvordan var udviklingen inden for malerierne i denne tid ?
hvad står det moderne gennembrud for?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2006 af MissyE (Slettet)

I det moderne gennembrud kan især sædelighedsfejden nævnes... Sædelighedsfejden delte samfundet i 2 debatterende grupper, den ene ledt af Brandes, den anden af Bjørnson. Brandes mente ikke, at det var en nødvendighed at kvinderne forholdte sig kyske inden ægteskabet, da de dermed ville få en større seksuel erfaring. Hermed mente Brandes, og den radikale fløj, at man ville skabe sundere og lykkeligere ægteskaber.
Bjørnson mente derimod, at det var mændene der skulle holde sig tro overfor kvinderne, hvilket ville betyde at man fik færre "uægte" børn, samt færre kønssygdomme. Selvom man umiddelbart skulle tro at kvinder bakkede Brandes op,gik det lige modsat. Præventionen var íkke udviklet, så under alle omstændigheder ville kvinderne komme til at lægge krop til. baggrunden for denne fejde opstod pga. de store ændringer og udfordringer, som industrialiseringen og moderniteten stillede til de eksisterende kønsroller og den morale der hærgede.

I det hele taget sætter man spørgmål ved mange evidente ting. F.eks. spørgsmålet om Gud.. Hertil kan Nietze nævnes, han erklærede "gud for dø".

Men du kan læse meget mere om DMG på leksikon.org..
http://www.leksikon.org/art.php?n=1759

Skriv et svar til: det moderne gennembrud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.